Katero črtalo za oči izbrati?

Ko se odločimo, da bomo naličili naše oči, to zajame kar nekaj kozmetike. Da bodo naše oči zažarele na polno potrebujemo: maskaro za oči, senčila za oči, svinčnike.

Maskaro za oči izberemo tako, da vemo kakšen efekt hočemo in tako lahko izbiramo med barvo, kot tudi efekt dolžine trepalnic.

Ko izbiramo senčila za oči imamo paleto barv in verjamem, da jih nikoli nimamo dovolj. Z paleto barv ustvarimo različne videze, od nežnega, do nočnega, do zapeljivega videza.

Da pa ne pozabimo na črtalo za oči, ki lahko rečemo, da nekatere ženske ga vestno uporabljajo, nekatere pa nikoli. Ampak sigurno piko na i naredi prav črtalo. Da pa bomo izbrale pravo, pa si poglejmo, kakšna črtala obstajajo:

  • Tekoča črtala oziroma tuši
  • Črtala kot svinčnik

Tekoča črtala oz. tuši dobimo v različnih barvah, lahko tudi z bleščicami. Ta črtala so malo bolj zahtevna za risanje črt, vendar pa ko se enkrat navadimo so boljša saj naredijo res lepi efekt oči in so obstojnejša, kot svinčnik. Uporabiti pa jih moramo potem, ko smo že nanesli senčila na veko, kajti le tako pride do izraza.

Črtala kot svinčnik pa lahko uporabljamo tako za zgornjo, kot za spodnjo veko, lahko pa ga tudi uporabljamo za notranjo stran veke, kar je prednost. Črtalo za oči kot svinčnik so enostavnejša za uporabo, edino kar je z njim ne moremo ustvariti tako ostre linije, kot z tekočim črtalom. Na razpolago imamo res ogromno barv in lahko se poigramo z paleto barv za naše oči in jih poudarimo.

Črtalo za oči imamo tako v različnih oblikah, kot v različnih barvah. Od nas je odvisno, kaj bomo izbrale. Priporočilo pa vseeno. Če ste že vešče risanja črt na veke, potem le kupite tekoča črtala, če pa so to vaši začetki, pa prvo probajte barvno paleto svinčnikov in nadaljujte z tekočimi črtali.