Izbira pergole je bila lažja kakor pa ostala oprema vrta

Ni ga čez vrt, ki ga pokrivajo pergole, pa sem videla že marsikaj. Vsa možna senčila in rešitve, ampak čisto vsak vrt, ki ima pergole, je boljši, kakor pa vrt, ki ima kakršnakoli druga senčila. Razlog je čisto preprost. Če ima vrt pergole, je mnogo manj skrbi s tem, kaj je na vrtu. Vrt lahko pergole v celoti prekrijejo in tisto, kar je spodaj, bo ostalo suho. No, razen če je vrt tako narejen, da lahko vseeno dež veter nese spodaj. Druga senčila se premikajo, v večjih nevihtah je bolje, da se pospravijo, kar pomeni, da je s takim vrtom samo več dela.

Pri nekaterih sem videla, da so njihovi vrtovi, ki jih pokrivajo pergole prave male sobice z inovativno ureditvijo. Različne dekoracije in različna pohištva, ki so lahko kar celo leto zunaj. Nekateri vrtovi so postavljeni tudi v kote, tako, da je zelo malo možnosti, da se karkoli zmoči, če pa se, se pa le manjši del, kar pa tudi ni prevelika težava. Marsikdo si je ustvarila pravi mali raj, ki ga pokrivajo pergole. Nekaj takega bi tudi jaz imela. Ne vem še točno kaj in kako ampak počasi raziskujem, kako si bom uredila vrt pred hišo.

Ogledala in odločila sem se že za pergole, ki bodo krasile moj vrt, trenutno se pa odločam za vrtno garnituro. Ko izberem to, grem pa na lov za dekoracijami, lučmi in podobnimi stvarmi, da si bom lahko tudi jaz postavila svoj raj pred na vrtu. V resnici je bila izbira pergole najlažja odločitev, saj je izbira vrtnega pohištva in ostalih dekoracij tako široka, da se prav izgubljam. Ožjega izbora za vrtno pohištvo prav ne morem narediti, ker vedno najdem neko novo, ki mi je bolj všeč. Dekoracije pa tudi potem ne morejo biti enake kot te, ki sem jih izbrala za neki drug stil. Prav želim si, da bi bilo manj izbire in bi lahko vse ostalo izbrala tako hitro kakor pergole, ki sem jih izbrala v slabem tednu.